Caravanverzekering in Oldenzaal

Nederlanders sluiten vaak een caravanverzekering af, maar dat is niet altijd nodig. Als de caravan is gekoppeld aan de auto valt hij namelijk onder de WA-dekking van deze auto. Is de caravan niet gekoppeld aan de auto en je brengt toch schade toe aan anderen, dan is dat bijna altijd gedekt via de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP). Let op: in beide gevallen is alleen de schade gedekt die je toebrengt aan anderen. Dus niet de schade aan de caravan zelf. Wat dekt een caravanverzekering altijd?

Een standaard caravanverzekering ben je gedekt voor:

  • schade door brand, ontploffing, zelfontbranding (bijvoorbeeld kortsluiting), diefstal, inbraak en storm. Hieronder vallen ook de voortent en aanbouw.
  • schade aan de inventaris (meestal).
  • de kosten van hulpverlening boven de waarde van de caravan. Die kunnen bestaan uit het bergen, opruimen, bewaken en transporteren van de caravan.
  • kosten voor het opnieuw plaatsen en aansluiten van de beschadigde caravan.
  • rechtsbijstand (meestal).
  • gedurende 6 maanden aaneengesloten bij een verblijf in het buitenland (meestal).

Eigen risico caravanverzekering verschilt

Bij schade betaal je meestal een eigen risico. Deze bedragen verschillen en lopen uiteen van € 0 (Europeesche) tot € 150 (Bovag). Meestal komt daar nog een extra eigen risico bovenop als de schade is veroorzaakt door een hagelbui. Deze extra eigen risicobedragen lopen uiteen van € 75 tot € 225 sommige verzekeraars kennen geen apart eigen risico voor hagelschade. Het algemene eigen risico bij deze aanbieders is € 75.

Hagel geldt niet als storm

Schade ontstaan door een hagelbui is niet vanzelfsprekend meeverzekerd bij een caravanverzekering. Hagelbuien zijn een groot probleem voor caravanverzekeraars. Alle caravanverzekeringen werden in 2012 duurder, waarbij de verzekeraars zelf als oorzaak de sterk toegenomen hagelschade noemen. Het is raadzaam premies van andere verzekeraars te vergelijken en eventueel over te stappen.

Er zijn verzekeraars waarbij je een extra hoog eigen risico kunt nemen voor hagelschade om de premie te drukken.