Autoverzekering in Oldenzaal

Wat is een autoverzekering?

Momenteel telt Nederland meer dan 8 miljoen auto's. Die auto's veroorzaken op jaarbasis een zeer groot aantal ongelukken. Bij deze ongelukken ontstaat vaak aanzienlijke schade, materieel maar ook fysiek. Een autoverzekering is een verzekering die er voor bedoeld is om deze schade te dekken.

Autoverzekering is verplicht in Nederland

In Nederland is een autoverzekering een wettelijk verplichte verzekering. Een eigenaar van een auto moet verplicht een verzekering afsluiten waarmee in ieder geval alle schade die (de bestuurder van) zijn auto in het verkeer aan andere personen of voertuigen veroorzaakt, wordt gedekt. Vanwege het feit dat deze verzekering verplicht is, heet deze autoverzekering een WA autoverzekering (WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid). Een WA autoverzekering neemt dus de kosten op zich waarvoor de bestuurder aansprakelijk is. Dankzij deze verplichting hebben alle verkeersdeelnemers de garantie dat ze een schadevergoeding ontvangen zodra ze - door de schuld van een andere autobestuurder - schade leiden.

Naast de schade die je aan anderen kunt veroorzaken, is het natuurlijk ook mogelijk dat je schade aan je eigen auto krijgt. Dit risico kun je ook verzekeren door een autoverzekering te kiezen met een ruimere dekking. Dit is echter niet verplicht. Op het moment dat je een ruimere dekking kiest en je krijgt schade aan je eigen auto - veroorzaakt door een ander of door jezelf - dan kun je de verzekering aanspreken om deze schade te vergoeden.

Wat er precies gedekt wordt door de autoverzekering, hangt af van de gekozen vorm en de gekozen maatschappij. De TotaalOpvangPolis van RVO Assurantiƫn heeft u een ruime maatschappij keuze premies en goede voorvaarden.

Om u een beter beeld te geven van de verschillen tussen de verschillende soorten autoverzekeringen, hebben wij in onderstaande tabel een aantal mogelijke schades op een rij gezet waarbij we aangegeven hebben onder welk type autoverzekering de schade gedekt is. Omdat niet alle verzekeraars exact dezelfde indeling / dekkingen aanhouden, dient u dit overzicht te beschouwen als indicatief.

Soort schadeWABeperkt cascoVolledig casco
Schade aan andere voortuigen door de verzekerde auto veroorzaakt
Schade aan andere personen / weggebruikers door de verzekerde auto veroorzaakt
Schade aan anderen veroorzaakt door een aanhangwagen of caravan achter de verzekerde auto
Schade aan de verzekerde auto door brand, ontploffingen of rellen
Schade aan de verzekerde auto door storm, hagel en overstroming
Schade aan de verzekerde auto door inbraak of joyriden
Schade door diefstal van de verzekerde auto
Schade aan de verzekerde auto door botsing met loslopende dieren
Schade aan de verzekerde auto door een zelf veroorzaakte aanrijding
Schade aan de verzekerde auto door een slippartij
Schade aan de verzekerde auto door vandalisme
Schade aan de verzekerde auto door te water raken
Schade aan de verzekerde auto door een technisch gebrek in het voertuig (het technisch gebrek zelf valt niet binnen de dekking)
Opzettelijk veroorzaakte schade
Schade bij deelname aan snelheidwedstrijden
Waardevermindering/afschrijving van de auto, normale slijtage
Schade die ontstaat als de bestuurder onder invloed van alcohol of drugs verkeert

Welke autoverzekering past bij

Kies de juiste autoverzekering

Op het moment dat u een autoverzekering wilt afsluiten, dient u allereerst te bepalen welk type autoverzekering het beste bij u past. Om u bij deze keuze te helpen, kunt u ons bellen en helpen wij u graag bij het maken van de juiste keuze.